Med treglasfönster håller du värmen kvar i ditt hem

Om du ska bygga nytt eller om det är dags att byta ut dina gamla fönster rekommenderar vi ofta att du som bor i Hudiksvall byter till treglasfönster. Det finns idag många modeller att välja bland när det gäller fönster med treglas som är både vackra, smarta och kostnadseffektiva.

Att installera treglasfönster är en investering som lönar sig i längden

Tack vare de minskade värmekostnaderna betalar ett fönsterbyte till treglasfönster i Hudiksvall sig självt med tiden. Anledning till det är den extra luftspalten som finns mellan glasen. Den bidrar till att sänka fönstrets U-värde och att minska värmeutsläpp.


Det finns också de treglasfönster som är fyllda med gas för att de ska isolera ännu bättre. En annan isolerande faktor som finns är lågemissionsskikt. Det är tunna, osynliga metallskikt som ser till att det blir mindre kallras och därmed lägre energiförbrukning.

Kostnaden att byta till treglasfönster i Hudiksvall

Kostnaden för inköp av denna typ av fönster kan variera. De är lite dyrare än tvåglasfönster men det är pengar du sparar in på uppvärmningskostnader i längden. Du kan dessutom välja större fönster utan att det påverkar ditt inomhusklimat eftersom U-värdet är lägre jämfört med tvåglasfönster.

Olika typer av treglasfönster

Treglasfönster finns i olika utformning och material. Du kan till exempel välja mellan fönster i trä, PVC, trä och aluminium eller enbart aluminium. De skiljer sig givetvis i utseende men även hur mycket underhåll som krävs. Till exempel behöver träramar underhållas med jämna mellanrum medan PVC-fönster är i princip underhållsfria. Vi på Grönborgs Bygg har ett brett utbud av fönster med goda garantier för ditt fönsterbyte i Hudiksvall.

Varför ska du välja treglasfönster för ditt fönsterbyte i Hudiksvall?

Självklart är energieffektiviteten och minskade värmekostnader de stora fördelarna. Men det finns även andra fördelar med att installera denna typ av fönster. 

  • God ljudisolering

Treglasfönstrets många skikt ger det bättre ljudisolerande förmågor än andra, tunnare fönster. Detta är perfekt om det är mycket buller i ditt område.

  • Enkelt underhåll

Treglasfönster är ett helt sammansatt fönster som inte behöver separeras för att torkas av inuti, till skillnad från äldre tvåglasfönster. De putsas på utsidan och insidan vilket gör det enkelt att hålla dem rena.

  • Ger möjlighet till att ha större fönster

Stora fönster släpper in mer naturligt ljus, men för äldre fönster innebär det ett stort värmesvinn. Treglasfönster har gjort det möjligt för dig att ha stora, nästan heltäckande fönster, utan att det påverkar din värme inomhus. Med större treglasfönster spar du inte bara in på värmekostnader - du kan också minska behovet av elektrisk belysning när du släpper in mer dagsljus.

  • Finns i flera olika utföranden

Ramar och karmar för treglasfönster är inte begränsade till endast ett material. Vårt fönsterföretag i Hudiksvall kan leverera treglasfönster med ramar i flera olika material.  


Vårt fönsterföretag i Hudiksvall hjälper dig att installera fönster

Vi kan erbjuda dig ett stort utbud av olika typer av fönster och har lång erfarenhet av att byta till treglasfönster i Hudiksvall med omnejd. Du kan lita på att få ett välutfört jobb när du anlitar oss. Kontakta oss eller skicka in en offertförfrågan här på hemsidan, så berättar vi mer om oss och våra tjänster.

Kontakta oss för problemfria fönsterbyten i Hudiksvall

Våra lokala fönstermontörer i Hudiksvall utför alltid ditt fönsterbyte med trygghet och kvalitet i fokus. Vi anpassar fönsterbytet efter dina önskemål och har snabb leverans med trygga garantier. Kontakta oss via kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan!