När ska man byta fönster i Hudiksvall?

Har du höga uppvärmningskostnader samtidigt som du går runt och fryser i din bostad? Här går vi igenom de vanligaste tecknen som tyder på att det kan vara dags att byta fönster. Behöver du hjälp att avgöra om du bör byta fönster finns vi till hands för att guida dig.

Välkommen till Grönborgs Bygg - din lokala expert på fönsterbyte i Hudiksvall! Vi hjälper privatpersoner, företag och BRF: er med allt inom fönster i Gävleborgs län, och är alltid redo att ta oss an nya projekt. Funderar du på om det är dags att byta fönster i Hudiksvall? Vi hjälper dig att reda ut vilka tecken som tyder på att det är dags!

Så vet du att det är dags att byta fönster i Hudiksvall

Har du höga uppvärmningskostnader samtidigt som du går runt och fryser i din bostad? Det finns flera saker att vara uppmärksam på som indikerar på att det är dags att byta ut dina gamla fönster till nya. Ett fönsterbyte kan alltså vara nödvändigt även om fönstret inte är synbart trasigt. Nedan har vi listat tre vanliga tecken som tyder på att det kan vara dags att byta fönster i Hudiksvall:
 

  • Fönsterna är svåra att öppna och stänga

Om dina fönster är svåra att öppna och stänga kan det vara ett tecken på att huset har satt sig, det vill säga flyttat på sig. Detta händer eftersom marken under fastigheten rör sig – förvisso så lite att det knappt är märkbart, men det kan ändå påverka fönsterna i huset. Det som händer är att fönsterramen blir ojämn gentemot själva fönstret, vilket i sin tur leder till att fönsterna kan bli svåra att öppna och stänga. När du byter ut dina fönster mot nya håller de istället tätt mot fönsterkarmen och fönsterbågen.
 

  • Det skapas kondens på insidan av fönstret

Kondens är ett vanligt problem för många fastighetsägare. Det bildas när fönstrets yttre glas är kallare än utomhusluften samtidigt som luftfuktigheten är hög. Får du kondens på insidan av fönstrens glas tyder det på att fönstren släpper ut värme ur huset, och att det sannolikt är dags att byta till nya.

  • Det drar in kall luft

Om det drar in kall luft är det ett tydligt tecken på att isoleringen av ett dragigt fönster har släppt. Har du problem med att det drar in kall luft behöver du förmodligen byta dina fönster i Hudiksvall. Du kan enkelt testa själv om det drar genom att hålla ett levande ljus framför fönstret och se om lågan fladdrar eller ej.
 

Fördelar med att byta fönster i Hudiksvall

Det finns fler skäl till att göra ett fönsterbyte i Hudiksvall än en vackrare fastighet! Ett fönsterbyte är många gånger en investering som betalas tillbaka med tiden. Du höjer värdet på din fastighet i det långa loppet samtidigt som du minskar dina uppvärmningskostnader. Visste du att så mycket som en tredjedel av värmen kan försvinna ut ur fönsterna på en fastighet? Äldre fönster kan många gånger vara en riktig energitjuv eftersom de släpper ut mycket värme. Fönster som tillverkades under 1950- till 1970-talet gjordes av färg och virke med sämre kvalitet än vad som används idag. När du istället skaffar nya, moderna fönster reducerar du din energiförbrukning samtidigt som du minskar dina CO2-utsläpp. På köpet får du dessutom en mer behaglig inomhusmiljö eftersom du slipper drag från fönstren.
 

Vi hjälper dig med fönsterbyte i Hudiksvall

Behöver du hjälp att avgöra om det är dags att byta fönster på din fastighet? Våra erfarna hantverkare har stor kunskap inom branschen och kan hjälpa dig att avgöra om det är dags att byta dina fönster i Hudiksvall. Vi kan även hjälpa dig att avgöra vilken typ av fönster som passar dina behov bäst, samt utföra själva fönsterbytet enligt konstens alla regler. här. När du i egenskap av privatperson anlitar oss har du dessutom rätt att göra ROT-avdrag. Detta innebär att du får dra av 30 procent för arbetskostnaden för ditt fönsterbyte i Hudiksvall.

Varmt välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök eller om du vill veta mer om oss och våra tjänster.

Kontakta oss för problemfria fönsterbyten i Hudiksvall

Våra lokala fönstermontörer i Hudiksvall utför alltid ditt fönsterbyte med trygghet och kvalitet i fokus. Vi anpassar fönsterbytet efter dina önskemål och har snabb leverans med trygga garantier. Kontakta oss via kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan!