ROT-avdrag när du väljer att byta fönster hemma i Hudiksvall

Ett fönsterbyte är en smart investering som tack vare ROT-avdraget inte behöver bli så kostsam som du kanske tror. Här går vi igenom allt du behöver veta kring vilka villkor som gäller!

Ska du byta fönster på din bostad i Hudiksvall? Då är det stor sannolikhet att du kan reducera kostnaderna för ditt fönsterbyte rejält med hjälp av ROT-avdraget. Här går vi igenom allt du behöver veta om vad ROT-avdraget är och vilka villkor du behöver uppfylla för att få ta del av det.

 

Vad är ROT-avdrag och hur fungerar det?

ROT är en förkortning för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Det är en skattereduktion som innebär att du får göra ett skatteavdrag när du anlitar ett företag för denna typ av tjänster i anslutning till det egna hemmet. När du anlitar ett företag som hjälper dig att byta fönster på ditt hus i Hudiksvall får du således använda dig av ROT-avdraget. ROT-avdraget omfattar 30 % av företagets arbetskostnader för ditt projekt – du kan alltså inte göra avdrag på material och liknande. 

 

Det är vanligen företaget du anlitar som drar av rätt del av kostnaden på din faktura. Du som kund behöver alltså inte göra någonting för att ta del av ROT-avdraget, utan det är företaget i fråga som ansvarar för att begära in resterande del av ersättningen.


Villkor för att få nyttja ROT-avdraget när du ska byta fönster i Hudiksvall

Det finns ett antal villkor du behöver uppfylla för att kunna nyttja ROT-avdraget när du som bor i Hudiksvall vill byta fönster. Dessa kan du läsa mer om nedan.
 

  • Du anlitar företaget i egenskap av privatperson.
  • Du äger bostaden under den period arbetet utförs. Om du köper en bostad övergår äganderätten vanligen till dig när du skriver under köpebrevet. 
  • Du ska helt eller delvis bo i bostaden där tjänsten utförs. Om du har dubbel bosättning räknas bägge bostäderna som din bostad.
  • Bostaden ska vara ett småhus, en ägarlägenhet, en bostadsrätt eller ett fritidshus.
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst.
  • Företaget du anlitar måste vara godkända för F-skatt.
  • Du behöver vara minst 18 år fyllda vid beskattningsårets utgång.
  • Du behöver betala tillräckligt med skatt för att kunna göra ROT-avdrag. Skattereduktionen kan aldrig vara mer än vad du faktiskt betalat in i skatt vid året för utförandet.
  • ROT-avdraget omfattar maximalt tjänster till ett värde av 50 000 kronor per person och taxeringsår.
  • Du ska ha med avdraget i din deklaration nästkommande år.

 

Anlita oss för ditt fönsterbyte

Grönborgs Bygg är din lokala specialist på att byta fönster i Hudiksvall! Hos oss arbetar yrkeskunniga montörer med lång erfarenhet inom branschen som alltid är redo att ta sig an nya projekt. Vi är givetvis godkända för F-skatt och har full koll på vad som krävs för att du ska få nyttja ROT-avdraget. Varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om oss, samt hur vi arbetar när vi utför fönsterbyte i Timrå, Hudiksvall och övriga Västernorrlands län!

Kontakta oss för problemfria fönsterbyten i Hudiksvall

Våra lokala fönstermontörer i Hudiksvall utför alltid ditt fönsterbyte med trygghet och kvalitet i fokus. Vi anpassar fönsterbytet efter dina önskemål och har snabb leverans med trygga garantier. Kontakta oss via kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan!